Marker: każdy możliwy
Team: POLAND
Deska snow: LIB TECH only
Quad: 700 Yamaha
Tel:: 533 004 138
Łyżwy: VAPOR X70
Kij: VAPOR X70 Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 12 Lis 2004 Posty: 6934 Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 09:33
SnowPark w Bełchatowie
Założyłem oddzielny temat tu piszmy w temacie.
Słuchajcie żeby zrobić to porządnie to trzeba sie troszkę przygotować.
W tym sezonie jest za mało czasu.
Ja osobiście sciągnołem snowpark DRAKE z Białki do Bełchatowa ale niestety zajmowałem sie nim krótko bo przestałem pracować w systemie. Dalej snowpark padł bo nie miał sie kto tym zajmować.
Po doświadczeniach z kopalnią wiem że wszystko musi być dograne w 100% aby robić tam co kolwiek.
Obecnie teren tam w ogóle jest nie przystosowany pod snowpark. Głównym minusem jest brak śniegu lub jego kompletny brak. Nie jesteśmy w stanie tutaj bazować na śniegu jako materiału z którego można wszystko zrobić.
Mamy Plan aby wspólnie z dwoma firmami zrobić porządny snowpark w przyszłym roku.
Sa już pewne plany i zamysły. Co z tego wyjdzie nie wiem jeszcze ale powoli idziemy do przodu. Nie chce nic obiecać, zobaczymy co wyjdzie. Może być tak że snowpark nie stanie w Bełchatowie tylko w innym miejscu.
Sama realizacja przeszkód i pomysłów otwarta jest na wasze propozycje.
Koło lutego/marca będziemy już siadać do projektów.
Jeśli z waszej strony jest spore zainteresowanie to zapraszam to udziału projekcie.
no wlasnie, moglo by cos tam stanac... jestem ciekaw wogole ile miejsca moze przeznaczyc kopalnia na ten snowpark, bo chyba od tego zalezy ilos przeszkod i hop
_________________ Czy stac polske na kolejny Kanal Sueski?
Team: LAcrew
Deska snow: Dominant,CO2,32ultralajt
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 12:44
jak nie w bełchatowie to gdzie?
co do terenu to raczej sie rewelacji spodziewac nie mozna.
śniego to problem rok w rok, wiec trzeba raczej pomyslec nad przeprowadzką w góry
co do przeszkód to wave box i s box to by była istna ciawa. prosty rejl i hopa 5 płaskiego i 8 płaskiego zupelnie wystarczy na łódzkie warunki i możliwości. byle byla szeroka i miała lądowanie... nie to co 3 czy 2 lata temu na zawodach von zippera, gorszą ciężko w sumie będzie zrobic
_________________ jak mam sobie świat na siłę tandetą ulepszyć?
problem z hopa jest (zawsze byl) taki, ze poniewaz nie ma tam za bardzo sniegu, trzeba by ja usypac z ziemii, a na to ponoc nie zgadza sie szefostwo osrodka (bo utrudni to prace ratrakow). poza tym stok jest strasznie plaski - nie wiem czy te 8m plaskiego jest realne.
ztcw cos na kształt waveboxa skonstruowali chlopaki z wiezycy - mozna ich podpytac o szczegoly. w ogolnie mozna sie ich poradzic w kwestii przeszkod jibbowych i zorganizowania tego solidnie, bo bedac w podobnej systuacji jak my (do dyspozycji marny stoczek) zrobili calkiem fajny park. s-box stal na julkach (w tym roku bedzie stal na harendzie) - moze ekipa ze szczyrku bedzie wiedziala jak to fajnie zrobic.
osobiscie jestem za natrzaskaniem jak najwiekszej ilosci boxow i raili w dowolnych konfiguracjach, plus zrobieniem letniego parku (pewnie na igielicie, bo tanszy).
chetnie pomoge w realizacji parku
_________________ How many snowboarders does it take to screw in a lightbulb?
40. 1 to do it, 2 to say they can do it better, and 37 to sit in the landing
Marker: każdy możliwy
Team: POLAND
Deska snow: LIB TECH only
Quad: 700 Yamaha
Tel:: 533 004 138
Łyżwy: VAPOR X70
Kij: VAPOR X70 Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 12 Lis 2004 Posty: 6934 Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 23:23
No ta chope na zawodach systemu to ja sypalem z kornikiem i mario chyba do 4 rano
Mowa o pierwszej imprezie z namiotem redbula
Ale byla fajna jak na te warunki
Z organizacja snowparku to wszystko kwestia podejścia i przygotowania odpowiedniego projektu.
Snowpark letni odpada z tego co wiem igielitu tam nie bedzie.
Mysle ze park boxow bedzie super na nasze warunki + jakas podwja chopa moze.
Jak tylko bede mial juz dokladniejsze plany damy znac na pewno.
no to skoro te przeszkody sa narazie nie używane
może można by było zrobic z nich jakis uzytek w łagiewnikach
jakis rail czy cos by sie jeszcze przydał
_________________ Jazda na Desce to za***ista Sprawa
tak mi sie zdaje ze wikeszej hopy tam nie mozna ustawic gdyz ludzie beda sie na niej rozwalac... z tego co pamietam poziom umiejetnosci, szczegonie narciazy(mowie o takich co przyszli zaczac zabawe ze sniegiem), nie byl za wysoki. a jak taki sobie fiknie z wiekszej hopeczki rozleci sie w powietrzu a potem wyladuje na ryju to nie bedzie mile. pare takich akcji w sezonie i zlikwiduja hope... wiec nie widze sensu ryzykowac, gdyz znam polska ulanska fantazje
kilka boksow, rail i mala i srednia hopa tak ja bym to widzial.
_________________ Czy stac polske na kolejny Kanal Sueski?
kwestia napisania regulaminu (i odgrodzenia parku od stoku, zeby utrudnic snowboardzistom robienie sobie spotow na ladowaniu ).
z reszta hopa ktora tam wejdzie bedzie mala - nawet jak ktos spadnie na plaskie, to sobie krzywdy nie powinien zrobic.
jezeli trzeba, to moge porobic jakies wizualizacje ewentualnego parku
_________________ How many snowboarders does it take to screw in a lightbulb?
40. 1 to do it, 2 to say they can do it better, and 37 to sit in the landing
Team: LAcrew
Deska snow: Dominant,CO2,32ultralajt
Wysłany: Sro Gru 12, 2007 11:21
Kwiatu, że poziom narciarzy nie jest wysoki to nie znaczy ze nikt inny sie nie chce rozwijać i skakać z wiekszych hop. 8m płaskiego to jednak nadal mała hopa. nikt nikomu nie kaze wjezdzac na hope, istnieje wciaz mozliwosc jej objechania.
dobra hopa musi byc!
Ta hopa z zawodów von zippera miala jedną podstawową wade. nie miala lądowania byla to raczej stroma sciana i co najwazniejsze, lądowanie bylo wyzej niz wybicie
_________________ jak mam sobie świat na siłę tandetą ulepszyć?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum